2011. augusztus 16., kedd

Hogyan készült a PRAKTIKUM eddigi legszebb patikabútora?


Cégünket érte az a megtisztelő megbízás, hogy elkészítse a Győr-Sopron megyei Hegykő község fiókpatikájának officina bútorzatát.


Hagyománytisztelő megbízónk, megcsodálva a tavaly általunk restaurált budapesti Körönd Patika bútorzatát (http://praktikumbutor.hu/documents/kprdoc.pdf), valami hasonlót álmodott gyógyszertárába. De hogyan lehet ezt megoldani úgy, hogy a mai kor elvárásainak megfeleljen?


Furnér betétes fiókok

Kézzel faragott oszlopok















A bútornak egyszerre kell képviselnie a hagyományokat és a modern technológiát: a stílus- és motívumvilág, valamint az anyaghasználat átörökítése mellett meg kell felelnie olyan mai elvárásoknak, mint a korszerű fiókrendszer és a nagy strapabírású tára tetőborítás beépítése, illetve az ellenálló felületkezelés alkalmazása.



A bútorzat anyaga dió furnéros bútorlap, a kézzel (!) faragott díszítményeké tömör dió, amelyet a kívánt színűre pácoltunk.



A felületkezelésnél a politúrozás helyett a jóval karcállóbb selyemfényű, vizes bázisú Henelit lakkra esett a választás, amely vizes bázisú (oldószermentes), így korszerűsége éppen környezetbarát mivoltában rejlik.

Akantusz leveles oszlopfő

A fiókrendszer az olasz ICAS cég Taxis terméke, amely többször is elnyerte az ipari dizájnerek európai nagydíját. Ez a rendszer igazán méltó egy ilyen klasszikus kialakítású bútorba való beépítésre.

ICAS Taxis fiók váz szerelése



Betegtájékoztató szekrénye






A tára tetőborítása Rausolid homogén akril lappal történt, amely egy olyan gránitlapra emlékeztető anyag, amely akrilbázisú hordozóanyagában gránitszemcséket tartalmaz. Ezt az anyagot kifejezetten a nagy igénybevételnek kitett munkafelületek kialakítására fejlesztették ki: rendkívül ellenálló, és ha mégis sérülés éri, nyomtalanul javítható. 











Azt, hogy egy ilyen „műanyag” elem miképpen illeszkedik egy ilyen hagyományos bútorzat hangulatához, döntse el Ön!

Tárarészlet


Nagyobb fotókért KLIKK a képekre!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örülök, hogy van még igény és PÉNZ ilyen
patikabútorra.

budapesti gyszész

Névtelen írta...

Hello. én Vásárolnék ijen patikai butorokat mindegy mijen megvásárolom tell 06307973231 Üdv Attila.

A teljes tartalom (szöveg, grafika, fotó stb.) szerzői jogvédelem alatt áll. Tilos a szerző előzetes írásos engedélye nélkül (még részleteiben is) bármilyen módon közzétenni, sokszorosítani, forgalomba hozni!
www.praktikumbutor.hu