2013. május 15., szerda

Miért olyan megbízható az Riedl Phasys patikarobot?

Az Riedl Phasys a robotok tervezése során a repülőgépipar fejlesztési alapelveit vette át: az üzembiztosság mindenek felett!


Ez a természetes megbízhatóság egyrészt a beépített technológián, másrészt a robothoz tartozó szolgáltatások sokrétűségén nyugszik.


A beépített technológia (Made in Germany)


Az üzembiztosság a robotokba beépített, ipari igénybevételre méretezett, robusztus és sokat tesztelt alkatrészekkel kezdődik.



A létfontosságú elemek megkettőzött (redundáns) rendszerűek, akár a repülőgépeken. Ezért találunk a robotban pl. mozgó alkatrész (tehát winchester és ventilátor) nélküli számítógépből kettőt is. Ezek, azonnal helyettesíteni tudják egymást. Ráadásul egy tőlük független külső biztonsági háttértároló is a rendszer részét képezi, így gyakorlatilag kizárt az adatvesztés lehetősége.


A dobozok mozgatását végző fogókaros technológiát régóta folyamatosan fejlesztik és nagyon bevált. Sokkal megbízhatóbb, mint más gyártók vákuumos megoldásai. Ez az oka a népszerűségének. 



A fogókar és a fogótálca egyedülálló kombinációjának köszönhetően
  • Nem ejti el a dobozokat,
  • Egyszerre többet is meg tud fogni,
  • A polcok belsejéből is ki tud szedni,
  • Hengeres dobozokat is kezelni tudja,
  • Gyűjtőcsomagolásúakat is mozgatni tudja.



A robot saját szünetmentes áramforrással rendelkezik, hogy áramszünet esetén az utolsó tranzakciót még le tudja bonyolítani. (Ez akár dízel generátorral is kiegészíthető.)


Amennyiben elkerülhetetlen a robotból való kézi kiadás, a robot akkor is ura a helyzetnek. A robot a kért típusú gyógyszerből egy olyan példányt választ, amely létra nélkül is elérhető, ennek a tároló térben elfoglalt pozícióját a vésznyomtató kinyomtatja egy cédulára, amelynek segítségével a zsúfolt polcok közé lépő patikus könnyen megtalálja azt.

Ha a robotnak nincs semmilyen tennivalója, akkor készenléti (stand-by) üzemmódba kapcsol, ami az áramfelhasználás csökkentésén túl az elektronikus alkatrészeket is kíméli. 




Az Riedl Phasys robotokra a gyár 15 évig szavatolja az alkatrészellátást, sőt azt is garantálja, hogy minden későbbi fejlesztésű alkatrész és szoftver kompatibilis lesz a korábban gyártottakkal. 


Az oktatás


A megbízhatóság második alappillére a a felhasználó hozzáértése. Ezért minden Riedl Phasys robothoz jár a többnapos, minden részletre, tehát a rutin üzemeltetésen túl az alapvető hibaelhárításra, beállításokra stb. kiterjedő oktatás. 



A képzés a robot első feltöltésével párhuzamosan, tehát "éles" helyzetben, de az oktató felügyelete mellett történik azért, hogy munka közben minden fontos kérdés felszínre kerülhessen. 
Fontos, hogy a patika személyzetéből minél többen vegyenek részt az oktatásban a "több szem többet lát" elv alapján, hogy az esetleg felmerülő problémákat egymást segítve meg tudják oldani. 


A távfelügyelet


Az Riedl Phasys patikarobotok mindegyike folyamatos internetes távfelügyelet alatt áll, amely az alábbiakat tartalmazza:




  • A rendkívüli események folyamatos regisztrálása (áramszünet, gépleállás, tárolótérbe való belépés stb.),
  • A fentiek alapján rendszeresen elemzett hibastatisztikák készítése,
  • Videó megfigyelés,
  • Rendszeres szoftverfrissítés,
  • Beállítások elvégzése a roboton.


A forródrót


A zökkenőmentes működtetés szempontjából talán ez a legfontosabb szolgáltatás, mert a statisztikák szerint a robottal felmerülő problémák 98 %-a telefonon keresztül is megoldható! Ez kétszeresen is rendelkezésre áll:



  • Közvetlenül a gyár részéről (német, vagy angol nyelven),
  • A magyarországi képviselet részéről magyar nyelven.


A szerviz


Az Riedl Phasys patikarobotoknak van Magyarországon szakszervize. Így az üzemeltetéssel kapcsolatos teljes ügyintézés magyar nyelven történik. A szerviz kiemelt jelentőségű feladata:



  • Az időszakonként kötelező karbantartás elvégzése (mint az autóknál),
  • Saját budapesti alkatrészbázis fenntartása,
  • A maradék 2 % probléma megoldása.

A világon több mint 400 Apostore robot üzemel és ez a szám évente csaknem 60-nal nő. A megbízhatóságuk tehát magától értetődő. 




A már említett statisztikák bizonyítják, hogy fennakadást szinte kizárólag emberi tényezők (főleg rossz beállítások, üzemeltetési hibák) okoznak, amelyek azonban információcserével megoldhatók.


Ezért van döntő jelentősége a magyar nyelvű forródrót rendszernek, illetve a minden(ki)re kiterjedő oktatásnak. 


Következik: Mit spórol meg Önnek az Riedl Phasys?


Nincsenek megjegyzések:

A teljes tartalom (szöveg, grafika, fotó stb.) szerzői jogvédelem alatt áll. Tilos a szerző előzetes írásos engedélye nélkül (még részleteiben is) bármilyen módon közzétenni, sokszorosítani, forgalomba hozni!
www.praktikumbutor.hu